A vajas croissant az alfa és az omega a Freyjánál. Ez minden íz alapja, hiszen mindegyik croissant-unk vajasként kezdi, és az ízesítés során válik édessé vagy sóssá.
Védjegyünk a hosszú érlelésű tészta, ami összesen négy nap alatt válik tökéletes állagúvá. A tészta titka a saját lisztünk és a kétféle természetes kovász. Ez utóbbit kincsként őrizzük, minden nap ugyanabban az időben etetjük, ha szabadságon vagyunk, magunkkal visszük. Kovásznak mindig lennie kell!
A tésztába ezután belehajtogatjuk a 27 réteg vajat, ez adja a croissant lelkét. A croissant készítéshez megfelelő, magas minőségű vajat Normandiából hozatjuk, hiszen minőségében nem tudunk kompromisszumot kötni. A megfelelő mennyiségű vaj beszerzése is esszenciális, hiszen egy nap körülbelül harminc kiló vaj fogy el a Freyja konyhájában.
A tészta nyújtásánál nagyon odafigyelünk, hogy kézzel ne érjünk a tészta oldalához, mert felmelegedhet a vaj, és eltűnhetnek a tészta közötti rétegek, ami a croissant sajátja. A több száz kilós kőasztalunkat megszórjuk liszttel, majd minden egyes croissant-t kézzel formázunk egyenként. Feltekerés előtt a tésztát háromszög alakúra vágjuk (ez a háromszög köszön vissza a dizájnunkban is mindenhol), és a kis feltekert nyers péksütiket erősen az asztalhoz csapjuk, amitől kialakul a croissant talpa, hogy ne billegjen a tányérodon. Ezek után irány a sütő, ahonnan már aranybarna, roppanós, omlós tökéletes croissant-okat vesszük ki. Önmagukban is lélegzetelállító ízűek!
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.