egzotikus kedvencünk, a szőke csokis - banános croissant

Vajas croissant tésztánk négy napon keresztül készül a szigorúan előírt Freyja szabályok szerint, amíg a tökéletes croissant aranybarnán előbukkan a sütőből, és csak ezután kaphat különféle ízesítést. Most bemutatom sokak kedvencét a szőke csokis – banános croissant-t.

Mindig igyekszünk Magyarországon termő idénygyümölcsökkel dolgozni, ám a banános croissant-unk esetében kivételt teszünk. Rengeteg friss banánnal, és ropogós banán chipsszel készítjük, ami tökéletesen kiegészíti a szőke csoki karamelles ízjegyeit.

Szőke csokis - banános croissant

A szőke csokoládé az egyik legnagyobb múlttal rendelkező francia csokoládégyártó találmánya, ami egy véletlenül forró vízfürdőben felejtett fehércsokis keverékből született. 8 év fejlesztéssel végül elkészült a Dulcey, ami a nevében a tejkaramellre utal, a dulce de leche-re. A fehér csokoládé hosszú és lassú hőkezelésen megy keresztül, aminek során karamellizálódik a cukor, és aranyszínűre, szőkére változik a színe, az íze pedig karamelles jelleget kap – elképesztően finom.⁠

Ez a szőke csokoládé kerül a mi szőke csokis-banános croissant-unkba is, amit rengeteg darált banánnal keverünk krémesre, majd a croissant-ba friss banánnal és ropogós banánchipssel halmozunk.⁠ Kihagyhatatlan darab!

banános