Vajas croissant tésztánk négy napon keresztül készül a szigorúan előírt Freyja szabályok szerint, amíg a tökéletes croissant aranybarnán előbukkan a sütőből, és csak ezután kaphat különféle ízesítést. Most bemutatom sokak kedvencét a szőke csokis – banános croissant-t.
Mindig igyekszünk Magyarországon termő idénygyümölcsökkel dolgozni, ám a banános croissant-unk esetében kivételt teszünk. Rengeteg friss banánnal, és ropogós banán chipsszel készítjük, ami tökéletesen kiegészíti a szőke csoki karamelles ízjegyeit.
A szőke csokoládé az egyik legnagyobb múlttal rendelkező francia csokoládégyártó találmánya, ami egy véletlenül forró vízfürdőben felejtett fehércsokis keverékből született. 8 év fejlesztéssel végül elkészült a Dulcey, ami a nevében a tejkaramellre utal, a dulce de leche-re. A fehér csokoládé hosszú és lassú hőkezelésen megy keresztül, aminek során karamellizálódik a cukor, és aranyszínűre, szőkére változik a színe, az íze pedig karamelles jelleget kap – elképesztően finom.
Ez a szőke csokoládé kerül a mi szőke csokis-banános croissant-unkba is, amit rengeteg darált banánnal keverünk krémesre, majd a croissant-ba friss banánnal és ropogós banánchipssel halmozunk. Kihagyhatatlan darab!
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.